vrijdag 15 juli 2011

Tijden en Tent voor zaterdag 16 juli. En een beetje geschiedenis

Zaterdag 16 juli.
De Parade Utrecht
Tent: Paradetheater II
Tijden: 15:15 & 16:15 uur

Even een klein beetje geschiedenis
Er was niet echt makkelijk een foto van het Paradetheater te vinden online, dus ben ik even onze Growing up in Public archieven ingedoken. (Jeroen Kriek was tot het moment van opheffen op 1 juli 2009, samen met Daphne de Bruin en Paul Feld, het artistieke gezicht van Utrechts Theatergezelschap Growing up in Public)
In 2008 stonden we op de Parade met de legendarische voorstelling 'The Young Ones II: Van de Frisse!'. Onze vaste tent was het Paradetheater II, zoals te zien op de foto.
De voorstelling is bedacht en geregisseerd door Jeroen Kriek, geschreven door Enver Husicic en gaat over 5 corpsballen in hun huis. De voorstelling speelt zich af in een studentenhuis waarin de toekomstige politieke elite van Nederland woont. De schilderachtige types Hermans, Lont en Van Aartsen delen een verloederd stadspand met drie kamers, een kelder, een woonkamer en een ranzig bad. (voor een uitgebreidere beschrijving van de voorstelling kijk in het Growing Up archief, is echt de moeite waard)
De personages in de voorstelling werden gespeeld door Nard Verdonschot, Niels Horeman, Maurits van den Berg, Silas Neuman, Peter Vandemeulebroecke en Lise van den Hout. De voorstelling is in het najaar 2006 na een intensieve speelperiode op Oerol (waar de voorstelling nog bijna 3 uur duurde) in première gegaan in Huis aan de Werf in Utrecht. Na een theatertournee en een reprisetournee (2007) heeft de voorstelling in 2008 nog een zomer geknald op de Parade. De voorstelling is toen ingekort tot 45 minuten om de spanningsboog van het Paradepubliek tegemoet te komen.

De jongens pakte vaak nogal uit tijdens het Parademaken waardoor ze in elke Paradestad wel een keer bijna van het terrein zijn gezet door de security die niet altijd doorhadden dat het om een act ging.

De naam 'The Young Young' is de boventitel geweest van een serie van 3 voorstellingen van Jeroen. Om na het einde van Growing Up de naam te worden van The Young Ones zoals we die nu in Zwolle kennen.

X
Ingvild.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten